Common Problems with Solar Panels

0
76
UK Solar Energy Experiment Panel
UK Solar Energy Experiment Panel | Image by Flickr

De panelen zijn omhoog. De zon schijnt. Geen elektriciteit wordt geproduceerd. Arrrg! Laten we praten over een aantal van de nominale problemen die u misschien tegenkomt met uw zonnepanelen.

Zonnepanelen zijn zo betrouwbaar dat we zijn verbaasd als er iets mis gaat eigenlijk. Temperatuurschommelingen, extreme weersomstandigheden, bliksem en statische elektriciteit zijn allemaal voorbeelden van zaken die hen aangaan. Hier zijn een aantal dingen die je nodig zou kunnen hebben om te weten om uw zonnepaneel repareren.

Als de panelen worden in serie-parallel of parallel, dan kunt u afzonderlijke panelen te testen door het bedekken van ten minste vier van de cellen in het paneel. De output moet dalen met de helft of meer. Als dit niet gebeurt, dan is dat panel werkt niet. Kijk voor het probleem in dat panel, of andere panelen die in serie geschakeld met het.

Soms is de spanning die uit het systeem daalt tijdens het heetste deel van de dag. Dit is de zogenaamde “Fading in de hitte.” Een 12 volt fotovoltaïsche module is nominaal geschikt voor gebruik tot aan ongeveer 17 of 18 volt bij 25 graden Celsius, zodat de 12-volt stroom worden gehandhaafd wanneer de spanning bij hogere temperaturen. Als de hitte vervagen is ernstiger dan dit, kan het worden veroorzaakt door zwakke schakels in het systeem, zoals de slechte verbindingen, slechte bedrading, controller verliezen of een zwakke fotovoltaïsche module. U kunt dit oplossen door het bewaken van de stroom tijdens het koelen van de reeks door het gieten van water over het. Als de spanning weer normaal is, koppelt u het paneel van het systeem en controleer de open spanning. Als het onder de 18 volt, gebruik dan de shading techniek hierboven om afzonderlijke modules te testen.

Temperatuur fietsen, oxidatie en corrosie kan invloed hebben op metalen verbindingen. Schroeven los te maken, metaal kan vervormen, en elektrische weerstand kan optreden. Dit alles leidt tot oververhitte verbindingen. Het is zelfs mogelijk dat een elektrische boog metaal kan smelten en branden isolatie. Reparatie dit door het vervangen Corrosie of geoxideerde metalen delen, misschien zelfs omzeilen verbrand terminals door direct bedrading aan de metalen strip die is verbonden met de PV cellen.

Gewoonlijk PV modules een bypass diode in de aansluitdoos. Dit houdt de cellen oververhit raken als ze gedeeltelijk gearceerde langere tijd. Af en toe, kan de bliksem een ​​diode te kort uit en de spanning van de module zal dalen veroorzaken. Als de array is 24volt en is het onwaarschijnlijk dat duurzame gedeeltelijke schaduw krijgen, kunt u de diode te verwijderen. In een 12 volt array, kunt u de diode te verwijderen zonder het omzeilen van het. In een andere situatie, vervang de diode een silicium diode. Wees er zeker van dat de spanning is 400 volt of meer, en dat het een versterker cijfer op of boven de modules maximale stroom.

Source: http://ezinearticles.com/?Common-Problems-with-Solar-Panels&id=575743 by Richard Chapo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here