How to Install Solar Panels: Wiring in Parallel VS Wiring in Series

0
116
View of Solar Panel
View of Solar Panel | Image by Flickr

Planning om een ​​array van zonnepanelen te bouwen? Voordat u begint met het solderen van zonnecellen die u nodig hebt om te bepalen hoeveel panelen je nodig hebt om uw energie-output doelen te bereiken. Natuurlijk, om dat te doen, moet je een goed begrip van hoe u uw panelen samen draad hebben. Dit artikel zal het verschil tussen parallelle zonnepaneel-installaties en series zonnepaneel-installaties uit te leggen, en het zal adviseren over welke u moet gebruiken geven.

Bekabeling Zonnepanelen in Parallel

Stel je voor dat je op zoek bent naar drie zonnepanelen liggen naast elkaar op de grond. Op de bovenkant van elk paneel een positieve aansluiting. Op de bodem van elk paneel een negatieve pool. Je gaat deze panelen draad samen met de terminals. Je hebt twee opties. Optie één is draden langs de bovenkant, met elkaar verbinden elke positieve aansluiting en draden langs de bodem met elkaar verbinden elke negatieve klem. Dit is een parallelle zonne-installatie. Wat gebeurt er als je je panelen draad op deze manier?

Wanneer u draad van uw zonnepanelen in parallel, de totale uitgangsspanning blijft hetzelfde als in een enkel paneel. De stroomsterkte uitgang is de som van de output van elk paneel. Bijvoorbeeld, zeggen dat elk van uw panelen produceert 12 volt en 3,5 ampère. De totale output van uw panelen, wanneer parallel, zou zijn 12 volt en 10,5 ampère. Wat zou uw totale output zijn als je zes panelen in plaats van drie had? Uw uitgangsspanning zou blijven dezelfde, 12 volt, maar uw stroomsterkte zou toenemen tot 21.

Bekabeling Zonnepanelen in Series

Kijk nu terug op die drie unwired zonne panelen liggen naast elkaar op de grond. Deze keer gaan we deze draad in de serie. In plaats van bedrading van de positieve klem van een paneel met de positieve pool van het paneel ernaast, gaan we de positieve klem van een paneel draad op de minpool van het paneel ernaast. Doe dit voor elk paneel, en uw array zal worden in serie geschakeld. Wat is het resultaat van deze?

Wanneer u draad van uw zonnepanelen in serie, de stroomsterkte blijft hetzelfde, en de totale uitgangsspanning wordt de som van de uitgangsspanning van elk paneel. Met dezelfde drie 12 volt, 3,5 amp platen zoals hierboven, kunnen we het verschil. In serie geschakeld, produceren ze nu 36 volt bij 3,5 ampère. Wat als we het aansluiten van onze drie andere panelen? Correct. Onze stroomsterkte blijft op 3,5 en onze uitgangsspanning springt naar 72.

Wanneer gebruikt u elke respectieve bedrading Style

Welke bedrading stijl moet je gebruiken? Nou, dat hangt af van het systeem dat u wilt laden. Laten we zeggen, bijvoorbeeld, dat u wilt zonne-energie te gebruiken op te laden uw camper op de camping. Een camper, zoals u weet, maakt gebruik van een 12-volt-systeem; Daarom zou u uw zonnepaneel systeem uitvoeren van 12 volt wilt. Dus, als je twee zonnepanelen en elke produceert 12 volt bij 3,5 ampère, zou je ze wilt draad in parallel, waardoor de Volt zou houden op 12 en verhoging van de stroomsterkte tot 7,0. Als, aan de andere kant, heb je twee zonnepanelen en elke produceert 6 volt bij 3,5 ampère, zou je ze wilt draad in de serie, die de Volt zou toenemen tot 12 terwijl de versterkers op 3,5.

kan je je afvragen wat de effecten zijn, met betrekking tot het totale vermogen, van de bedrading panelen tot een of andere manier. Het antwoord is dat er geen effecten op alle. Totale vermogen wordt gemeten in Watt. Om erachter te komen het totale vermogen van uw laadsysteem, gewoon vermenigvuldig je ampère keer uw volt. Stel bijvoorbeeld dat u een systeem produceert 12 volt bij 10 ampère en een ander produceren 120 volt 1 amp. Die produceert meer macht? Geen van beide.

12 volt x 10 ampère = 120 watt

120 volt X 1 amp = 120 watt

Voor eenvoudige verwijzing met betrekking tot het verschil tussen parallelle en series bedrading, alleen niet vergeten dat parallelle bedrading = meer versterkers, en series bedrading = meer volt. Met een goed begrip van de verschillen tussen de parallelle en series zonne-installaties, bent u nu klaar voor het ontwerpen en bouwen van uw eigen zonnepaneel systeem.

Source: http://ezinearticles.com/?How-to-Install-Solar-Panels:-Wiring-in-Parallel-VS-Wiring-in-Series&id=5750584 by Ryan Wiley

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here