What Exactly is Solar Energy?

0
115
Wayne National Forest Solar Panel Construction
Wayne National Forest Solar Panel Construction | Image by Flickr

Als je zonnepanelen of een zonne-calculator of een andere van de steeds toenemende aantal zonne-gadgets, doet de vraag “Wat is precies zonne-energie?” ooit door je hoofd?

Als dat zo is, je bent niet alleen, omdat die vraag is op de geest van de mensheid door de eeuwen heen, samen met de duidelijke follow-up vraag: “Hoe kunnen we gebruik maken van zonne-energie energie? “.

Laten we eens kijken naar de eerste vraag en komen met een aantal relevante antwoorden.

Solar Energy Defined

Dus, wat is zonne-energie energie? Simpel gezegd, het is stralingswarmte en het licht dat afkomstig is van de zon, dat is iets dat wij als mensen hebben geprobeerd om te profiteren van door de eeuwen heen via het gebruik van verschillende technologieën.

Al in de 7e eeuw voor Christus, de oude Grieken gebruikt glas en spiegels om de energie van de zon te benutten voor de warmte. In de 18e eeuw, de Zwitserse wetenschapper Horace de Saussure de uitvinder van de “hot box”, die de voorloper van thermische zonne-energie was. In de 19 eeuw Franse wetenschapper Edmund Becquerel dat bepaalde materialen, zoals selenium, omgezet met zonlicht om kleine elektrische ladingen genereren. Deze ontdekking werd uitgeroepen tot de fotovoltaïsch effect en leiden tot de ontwikkeling van wat we nu kennen als zonnepanelen en fotovoltaïsche technologie.

Too Much Of A Good Thing

Helaas, we hebben alleen ooit in staat om te profiteren van een fractie van de energie van de zon geweest en niet veel veranderd aan deze dag. We ontvangen meer dan zesduizend keer meer energie van de zon dagelijkse dan wij, als een planeet, in staat zijn om te gebruiken in een heel jaar.

Als we reageren op de ernstige dreiging van opwarming van de aarde en zonne-technologie meer vast te stellen in het algemeen, zullen we geleidelijk groter voordeel van de energie van de zon, maar totdat we verhoging van de snelheid waarmee we deze technologieën goed te keuren en te ontwikkelen andere zonne-gerelateerde technologieën, zullen we nog zien dat er veel meer energie van de zon gaan om afval dan kunnen we gebruiken.

Oogsten The Sun’s Energy

We hebben momenteel verschillende technologieën voor ons beschikbaar om de energie van de zon te oogsten. De meest voorkomende deze dagen zijn fotovoltaïsche energie, die het gebruik van zonnepanelen gaat het licht van de zon omzetten in elektriciteit en thermische zonne-energie, die de energie van de zon neemt en zet deze op te warmen, de meest populaire toepassing daarvan is voor het verwarmen van water voor zowel ruimte-verwarming en warm water.

Thermische zonne-boilers zijn een voorbeeld van actieve zonne-energie, die in dit geval gebruik van zonne-energie om water te pompen naar de gewenste bestemming.

Passieve zonne- technologieën worden ontworpen in steeds meer nieuwe gebouwen om meer gebruik te maken van zonne-energie. Passieve zonne-energie maakt gebruik van verschillende materialen als thermische massa om warmte op te slaan van de zon voor later gebruik.

In principe, als we kijken naar de vraag “Wat is precies zonne-energie? ‘, Moeten we kijken naar de manier waarop we in staat om van de zon energie, die balken op ons neer te benutten, kosteloos, dag in dag uit. Het meer van de energie van de zon kunnen we benutten, hoe minder we moeten vertrouwen op fossiele energie, dat is een bekende factor in wat heeft geleid tot het fenomeen dat bekend staat als het broeikaseffect.

Source: http://ezinearticles.com/?What-Exactly-is-Solar-Energy?&id=4086727 by Ray Boreham

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here